За Български пощи се заговори , когато създадохме план за тяхното

...
За Български пощи се заговори , когато създадохме план за тяхното
Коментари Харесай

Държавата поиска оставките на ръководството на „Български пощи“

За " Български пощи " се заприказва, когато създадохме план за тяхното оздарвяване. Те са главен приоритет на това ръководство. Стратегията ни е да ги превърнем в обединен център за административно обслужване. Това каза вицепремиерът  по време на брифинг в Министерски съвет. 

По думите и е подотвен нов план на стойност 100 млн. лева. 

Преди нашата интервенция никой не си беше помислил да включи " Български пощи "  Плана за въстановяване.  " Български пощи " са скъп капитал и на доста места са единственото лице на страните в стопанската система. " Български пощи " са 100% държавно дружество с най-голяма комуникационна мрежа в страната, сподели още тя. 

Според Калинова през последните години сдружението систематично е водено към банкрут.

Държавата не е била майка, а мащеха за " Български пощи ". Министерсвто на финансите на ГЕРБ не е дофинансирало пощите. За 2018 - 2019 са недофинансирали пощите с над 36 млн. лева Заварихме сдружение да регистрира главозамайващи загуби. 13 млн. лева загуби за 2021 година Директорския състав не е бил променян 6 години, уточни още Константинова. 

Според нея разноса на рекламни услиги е губеща за " Български пощи ". 

Като принципал на " Български пощи " през днешния ден желаех оставките на изпълнителня шеф и целия състав на съвета на шефовете. Ние сме твърдо решени да спасим “Български пощи ” и ще работим за това да измием срама от тяхното име и да ги въведем в 21 век, допълни заместник министър-председателят по дейно ръководство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР